Baciu, localitatea cu cei mai puţini votanţi PSD

Primăria comunei Baciu este administrată de ani de zile de către inginerul Florin Mureșan. Procentul obţinut aici de Alianţa USR-PLUS (31.5%) este cel de-al treilea din judeţ, după Floreşti şi Cluj-Napoca cu peste 40%. Și PNL-ul lui Boc, Tarcea și Rareș Bogdan a obținut aici un scor mare (28.57%), la fel ca și UDMR (19.51%), semn că Baciu este „sat fără câini”.

Cum se explică procentul obținut de PSD-ul primarului, de sub 7,5%, mai mic chiar decât berea Ciuc? Așa a apreciat electoratul munca edilului de aici, sau este vorba de altceva? Să fie acesta rezultatul campaniei anti-PSD (şi la un moment dat chiar anti-Alianţă) dusă de PNL la Cluj în aceste alegeri, sau pur şi simplu băcenii s-au săturat de derapajele actualei administraţii a comunei?

Culmea este că acest eşec apare tocmai în 2019, când proiectele / promisiunile îndelung amânate au şanse de concretizare. Din luna septembrie a acestui an locuitorii din Cartierul Tineretului ar putea circula (dacă nu va fi blocată de retrocedări, ca la Floreşti) pe noua centură de 2,8 km pentru a evita traficul spre oraş de la intersecţia strazii Jupiter cu drumul naţional.

Drumul naţional s-a aglomerat odată cu darea în folosință a nodului de A3 de la Nădășel. Traseul mini-centurii va fi: strada Neptun – str. Bisericii Ortodoxe – str. Valea Seacă (cu ieșire în zona Podului de la benzinăria Petrom). Aceasta are 8,14 km și beneficiază de o finanțare europeana de un milion de euro cu titlul de „modernizare drum agricol”.

Scriptic, drumul ar urma să deservească terenurile agricole, practic însă el ar putea funcționa ca o centură pentru locuitorii blocurilor din cartierul Tineretului. Deși uzual astfel de drumuri se aprobă cu o lățime de 4 metri, s-a obținut o derogare și lățimea finala va fi de 6 metri, pentru a permite trasarea a două benzi de circulație.

Mai sus, un grafic cu numărul de voturi obţinut de fiecare partid la Alegerile Europarlamentare din Baciu pe 26.05.2019, realizat de Tiberiu Gal. Sursa datelor: http://europarlamentare2019.bec.ro/

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.