Stop joc pentru vicele Balázs János ?

Abia delegat prin HCL cu atribuțiile primarului demis de prefect din comuna Baciu, vicele Balázs János a fost exclus din PSD, în urma unei ședințe fulger a organizaţiei locale, care a avut loc joi, 31 octombrie.  Scopul şedinţelor (ordinare sau extraordinare) în care se luptă de câteva luni consilierii din primăria Baciu, este schimbarea cât mai rapidă a consilierilor mai puţin obedienţi, pentru că în curând – cu 6 luni înainte de alegerile locale – aceste schimbări nu vor mai fi permise de legislaţie.

Biroul organizaţiei locale PSD Baciu, reprezentată prin preşedinte Ferent Leone, reunit în şedinta din data de 31.10.2019, ora 12, în localitatea Baciu, în prezenţa majoritatii membrilor săi, fiind legal convocat si statutar întrunit, precum şi în prezenţa domnului Balazs Janos, în temeiul prevederilor art. 30 alin.6, alin.7, a art.31 alin.4 şi a art.65 alin.5 şi 18 din Statutul PSD, adoptă cu majoritate de voturi din cei prezenţi, prezenta Hotărâre, prin care se hotărăşte excluderea domnului Balazs Janos din cadrul Partidului Social Democrat, cu titlu de sancţiune.

Obiectivul principal al acestor lupte interne pare a fi – din nou – înlocuirea consilierului PNL Maier ca viceprimar (retragerea atribuţiilor acordate prin HCL) şi înlocuirea sa cu Leone Ferent. Dacă vicele Balázs Ianos a încurcat printr-o singură vorbă disciplina de partid, a şi fost exclus din PSD – cu titlu de sancţiune.

Excluderea viceprimarului din Baciu vine la doua zile după ce actualdecluj.ro a scris că Balázs nu va achita din bani publici consultanţa solicitată de  avocatul PSD Cluj, Vladimir Mătușan. Numai că aceste sancţiuni ar trebui să se aplice gradual, funcţie de gravitatea faptei – nu să-ţi excluzi din prima un membru vechi. Conform statutului partidului, aleșii locali pot fi excluși doar cu acordul CEx (adică de la nivel central), însă acest aspect se pare că n-a contat foarte mult pentru șeful organizației locale, menţionează sursa citată.

Dar este treaba PSD cum îşi administrează filiala locală. N-ar fi exclus ca foştii colegi să-i fi făcut de fapt vicelui un serviciu. Acesta ar putea aduna în urma acestor peripeţii un capital de simpatie uşor de convertit electoral, dacă se va găsi vreun partid inspirat să-l pună pe lista de candidaţi, măcar pentru a mai câştiga nişte voturi. I-am cerut d-lui  Balázs János să comenteze evenimentul de ieri pentru Buletinul de Baciu, dar s-a abţinut:

Îmi cer scuze, momentan nu doresc să declar nimic. Sunt prea supărat şi dezamăgit. Poate mai încolo când o să pot să judec normal la rece.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.