Primul caz de corona-virus

La nici o săptămână de când anunțam că nu sunt focare de infecție în comună, reprezentanții primăriei notifică apariția primului caz de boală Coronavirus (COVID-19) apărut la nivelul Comunei Baciu – în localitatea Săliștea Nouă.

Este vorba de o persoană de sex feminin în vârstă de 76 de ani cu probleme de sănătate, cel mai probabil, aceasta s-a infectat cu acest virus în momentul în care sa deplasat la spital pentru dializă.

În acest moment persoana se află internată. Ca urmare, Primăria Baciu a luat măsuri pentru dezinfecția curții, casei și a zonei din preajma locuinței. Totodată s-a decurs la dezinfecția întregului carosabil din localitatea Săliștea Nouă, anunță viceprimarii Cosmin Maier și János J. Balázs.

Acțiunea de dezinfecție va continua pe toată perioada stării de urgență la nivelul Comunei Baciu, completează aceștia în comunicatul postat pe profilul de facebook Primăria Baciu. Persoana infectată făcea dializă de trei ori pe săptămână la Spitalul Municipal Clujana. Tot ce e posibil să fi luat microbul de acolo, a declarat fiica sa. Urmează să mai facă alte teste.

Consilierul local cu atribuții de viceprimar Cosmin Maier a declarat că a fost efectuată de către Poliția Rurală Baciu o anchetă epidemiologică, în urma căreia toate persoanele din familie care au avut contact cu doamna din Săliștea Nouă sunt izolate la domiciliu: vă asigurăm că toți respectă regulile izolării. Menționăm faptul că doamna era imobilizată la pat, ca urmare nu a avut contact decât cu membrii familiei.

Și la București au fost depistate 9 cazuri de infectare cu corona-virusul SARS-CoV-2 la un centru de dializă privat, care a fost cu 30.000 de lei, iar activitatea a fost suspendată până la remedierea deficiențelor constante în urma unei anchete epidemiologice a Direcției de Sănătate Publică. În urma anchetei de la București, s-au găsit următoarele deficiențe:

  • nu era asigurată distanța minimă corespunzătoare în spațiul de așteptare/recepție pentru pacienți;
  • personalul nu purta echipament complet;
  • nu se respectau procedurile și protocoalele de lucru privind curățenia și dezinfecția;
  • triajul pacienților se făcea în sala de recepție/așteptare;
  • nu a fost efectuată dezinfecția terminală după ce s-a știut de primul pacient confirmat.

Să sperăm că nu este cazul și la Spitalul Municipal Clujana, unde pacienții Centrului de dializă pot fi tratați în siguranță. Însănătoșire grabnică doamnei din Săliștea Nouă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.