Incendiu la Mera

Iată ultimele știri din comuna Baciu, într-o situaţie de urgenţă în care comuna, satul, strada, şi vecinătăţile devin tot mai importante: conform unui comunicat ISU Cluj, trei autospeciale pentru stins incendii și o platformă pentru intervenții la înălțimi au fost alertate, în această dimineață, în jurul orei 5.00, pentru a limita și lichida flăcările care au cuprins o casă de locuit din localitatea Mera.

Pompierii au găsit acoperișul casei, cu o suprafață de cca 150 mp, cuprins în totalitate de flăcări și locatarii iești afară. Intervenția lor promptă a evitat propagarea flăcărilor mai departe de limitele arealului inițial, precum și extinderea acestora la o a doua casă de locuit, situată la o distanță de cca 6 m față de prima casă.

Trei persoane au fost consultate de către două echipaje SAJ, dislocate preventiv la locul incendiului. Un bărbat de cca 60 de ani care a suferit o contuzie la un picior a fost transportat la spital. Operațiunile de stingere și înlăturare a efectelor negative ale incendiului au durat mai bine de trei ore, iar din cercetările preliminare, se pare că incendiul a pornit de la coșul de fum neizolat corespunzător față de materialele combustibile.

În altă ordine de idei, la Suceagu distanțarea socială nu este luată în serios, ci pare o glumă, de vreme ce se joacă fotbal pe ulițe. După plecarea echipajelor de poliție „brazilienii” ies din nou să-și exerseze abilitățile esențiale de mingicari. Apropo de varianta ocolitoare a localității Baciu, respectiv drumul agricol care merge spre Popești, viceprimarul Balázs János a declarat că firma care câștigase licitația a rupt contractul cu Primăria Baciu, fără a mai intenționa să finaliza lucrarea.

Astfel că măreața „centură” urmează să fie scoasă din nou la licitație, după ce se va face o expertizare a lucrării făcute până în prezent, expertizare care-i va crește valoarea. Domnul Balázs János, viceprimarul cu atribuții de primar, a mai anunțat la viaTV că pe strada Privighetorii se va începe asfaltarea în maxim 2 săptămâni, dinspre partea de deal. Din fericire, încă nu sunt focare de infecție în zonă, cum avem în Cluj la granița cu județul Bistrița Năsăud (sat Mănășturel, comuna Cuzdrioara) sau înspre Dej (sat Cetan, comuna Vad).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.