Ce se mai vinde la margine de Cluj în 2019?

Tot județul Cluj  a vândut în ultima jumătate a anul 2018 doar 2861 de unități locative, adică s-au făcut în jur de 15 vânzări/zi. Imaginați-vă acum câte agenții imobiliare se „bat” pentru câte o felie din prăjitura asta!

Apoi, câți oameni „de bine” trebuie să susțină orice nou proiect imobiliar, de la investitori, la toți ceilalți implicați mai mult sau mai puțin în acest proiect, și veți avea doar o vagă imagine a ce înseamnă o locuință la periferia orașului. Ce economie de resurse, dar și de mijloace financiare presupune asta!

Totuși, o locuință la periferie (fie că e Florești sau Baciu) nu e chiar pentru oricine. Trebuie să ai mașină sau timp și nervi de pierdut pe transportul în comun. Conform analizei de aici, vânzările de locuințe în Cluj au scăzut serios în cea de-a doua jumătate a anului 2018. Cu 43,6% în septembrie, 46% în octombrie, cu 79% chiar în noiembrie și cu 57,2% în decembrie 2018, comparativ cu aceleași luni din anul precedent. Ceea ce înseamnă că, cel puțin pentru o vreme, piața imobiliară clujeană se va liniști. Dacă vânzările scad la fel și în prima jumătate din 2019, prețurile nu vor avea încotro și vor scădea și ele.

În felul acesta poate au vreme și primarii să ajungă piața din urmă. Să mai lărgească și ei străzi, să facă centuri și canalizări – măcar 1/2 din ce au promis în campaniile electorale. Frumoasă meserie asta, de primar! Dacă-i reproșează cineva că nu e destul de performant, pac – dă (el sau susținătorii săi) rapid un exemplu cu Videle.

Dar la serviciu tu n-ai luxul ăsta, poți da randament, în opinia ta, iar șefii pot să-ți spună că nu ai produs destul. Tu nu poți să spui că-n sud sau în nord-est îs alții mai puțini performanți, că nu ține comparația. Pentru că șefii tăi te plătesc pe tine, nu pe alții. Dar la fel e și cu primarul tău: tu pe el l-ai ales, nu pe cel din Alexandria, sau de aiurea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.